GRAFIK DIZAYN LOYIHALASH JARAYONINI OPTIMALLASHTIRISHDA GEOMETRIK SHAKLLARNING O‘RNI - Ma’rufov F.O. (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Grafik dizayn loyihalash jarayonida geometrik shakllardan foydalanish dizayn samaradorligini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Ushbu tezisda raqamli grafik muhiti sharoitida geometrik shakllarning dizayn yaratish jarayonini optimallashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Grafik dasturlar vositasida tayyor shakllardan foydalanishning amaliy imkoniyatlari, ularning ko‘rsatgichlarini o‘zgartirish hamda murakkab kompozitsiyalarni tez va aniq yaratish jarayoniga ta’siri yoritiladi.