BIOTEXNOLOGIYANING QISLOQ XO‘JALIGI SOHASIDA TUTGAN O‘RNI - Qurbonov Ibragimjon Sharifboyevich; Karimova Gulsevar Erkinjon qizi (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Qishloq xo‘jaligida eng muhim o‘simliklarning transgen formasini yaratish, o‘simliklarni himoya qiluvchi biologik vositalar, bakterial o‘g‘itlar, biogumuslar, tuproqni qayta tiklovchi vositalar ishlab chiqarish bugunki kunning dolzarb masalasidir. O‘simlik, mikrob massalari va qishloq xo‘jaligi chiqindilari asosida samarali oziq moddalar tayyorlash, biogenetik usullar yordamida chorva mollarining yangi zotlarini yaratish muhim axamiyat kasb etadi.