GLOBALLASHUVDA IJTIMOIY JARAYONLARNING NAMOYON BO‘LISH SHAKLLARI - Mansurov Abdulla Sayfullayevich (Ta’limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv jarayonining zamonaviy ijtimoiy hayotga ta’siri hamda uning jamiyat taraqqiyotidagi namoyon bo‘lish shakllari tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida madaniy, iqtisodiy, siyosiy va axborot almashinuvi kuchayib, jamiyatda integratsiya jarayonlari jadallashmoqda. Shu bilan birga, milliy o‘zlikni saqlash, madaniy qadriyatlarni himoya qilish, ijtimoiy tengsizlikning ortishi kabi masalalar ham dolzarb bo‘lib bormoqda. Maqolada globallashuvning ijobiy va salbiy oqibatlari yoritilib, uning ijtimoiy jarayonlarga ko‘rsatgan bevosita ta’siri ilmiy nuqtai nazardan asoslab berilgan.