OLIGOPOLIYA BOZORIDA MUVOZANAT VA RAQOBAT STRATEGIYALARI - Raxmatullayev Umarbek, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oligopolistik bozor tuzilmasida muvozanat shakllanishi, firmalar o‘rtasidagi strategik o‘zaro ta’sirlar va raqobat mexanizmlarining nazariy asoslari tahlil qilingan. Menejerlar va bozor ishtirokchilarining qaror qabul qilish jarayoniga Nash muvozanati, Kurno va Bertran modellarining ta’siri yoritilgan. Shuningdek, oligopoliyadagi narx hamda narxsiz raqobat shakllari, innovatsion faoliyatning bozor barqarorligiga ta’siri va tarmoqdagi firmalar strategik ustunlikni qo‘lga kiritish uchun qo‘llaydigan yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Tahlillar natijalari oligopoliyaning murakkab raqobat muhiti iqtisodiy barqarorlik va uzoq muddatli bozor rivojlanishi uchun muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.