XO‘JALIK FAOLIYATI SAMARADORLIGINI OSHIRISH USULLARI - Jabborova Oysara Baxtiyor qizi,; Azimova Mohida Yusupbay qizi,; Azimova Mohida Yusupbay qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda xo‘jalik faoliyati samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Korxonaning iqtisodiy ko‘rsatkichlari tahlil qilinib, ishlab chiqarish, mehnat va moliyaviy resurslardan foydalanish darajasi baholanadi. Shuningdek, samaradorlikni oshirishga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, jumladan, boshqaruvni takomillashtirish, innovatsiyalarni joriy etish hamda xarajatlarni optimallashtirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.