YOSHLAR TADBIRKORLIGINI RIVOJLANTIRISH MILLIY IQTISODIYOT O’SISHINING MUHIM OMILI - Alijonova Sarvinoz Rasuljon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada yosh tadbirkorlikning milliy iqtisodiyot rivojidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Yoshlarning tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlash orqali ish o‘rinlarini yaratish, innovatsion loyihalarni rivojlantirish va iqtisodiy o‘sishni tezlashtirish mumkinligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, maqolada yosh tadbirkorlarni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, davlat dasturlari va moliyaviy rag‘batlantirish vositalari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari yosh tadbirkorlikni rivojlantirish milliy iqtisodiyot barqarorligi va raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil ekanligini tasdiqlaydi. Maqola iqtisodiyot, ijtimoiy siyosat va tadbirkorlik sohasidagi mutaxassislar, shuningdek, yosh tadbirkorlar uchun amaliy yo‘riqnoma sifatida ham foydali bo‘lishi mumkin.