TARIXIY ME’MORIY YODGORLIKLARNI KONSERVATSIYA METODLARI TAHLILI (FLORENSIYADAGI TARIXIY BINOLAR MISOLIDA) - Azamjonova Umida Atxam qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada tarixiy me’moriy yodgorliklarni konservatsiya qilish metodlari Florensiya shahridagi tarixiy binolar misolida tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida Yevropa restavratsiya maktabiga xos ilmiy tamoyillar, xususan, minimal aralashuv, autentiklikni saqlash hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish masalalari o‘rganildi. Florensiya tajribasi tarixiy me’moriy merosni saqlashda tizimli va kompleks yondashuvning yuqori samaradorligini ko‘rsatadi.