AVIATSIYA TERMINLARIDA ANIQLIK VA BIR MA’NOLILIK MASALASI - Ra’no Ergashova Turayevna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada aviatsiya terminologiyasida aniqlik va bir ma’nolilik tamoyillarining lingvistik jihatlari tahlilga tortilgan. Aviatsiya sohasi xavfsizlik bilan bevosita bog‘liq bo‘lgani sababli unda qo‘llaniladigan terminlar maksimal darajada aniq va semantik jihatdan cheklangan bo‘lishi talab etiladi. Shuningdek, aviatsiya terminlari terminologiya nazariyasi asosida yoritilib, termin va tushuncha o‘rtasidagi munosabat hamda ko‘p ma’nolilikning cheklanishi masalalari asoslab berilgan. Ingliz tilidagi ayrim aviatsiya terminlari misolida bir ma’nolilik tamoyilining amaliy ahamiyati dalillangan.