INTELLEKTUAL QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISHDA MUSIQA TA’LIMINING PEDAGOGIK AHAMIYATI - Qozoqboyeva Azizaxon Latip qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezis-maqolada intellektual qobiliyat tushunchasining ilmiy-nazariy asoslari musiqa ta’limi bilan uzviy bog‘liq holda tahlil qilinadi. Musiqa ta’limining o‘quvchilarning tafakkuri, xotirasi, diqqat va ijodiy fikrlashini rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, intellektual rivojlanishni baholashda an’anaviy yondashuvlarning cheklangan jihatlari tanqidiy tahlil qilinadi.