INTELLEKTUAL TEXNOLOGIYALAR INTEGRATSIYASI ORQALI PEDAGOGIK TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QUV JARAYONINI OPTIMALLASHTIRISH - Azamov Olim Rizayevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada pedagogik oliy ta’lim muassasalarida intellektual texnologiyalarni integratsiyalash orqali o‘quv jarayonini optimallashtirishning nazariy-metodik asoslari, kontseptual modeli va amaliy qo‘llanish imkoniyatlari keng yoritiladi. Sun’iy intellekt, Learning Analytics, mashinaviy o‘rganish, ekspert tizimlari va AR/VR texnologiyalarining ta’lim jarayoniga tatbiqi o‘quv samaradorligini oshirish, shaxsga yo‘naltirilgan ta’limni ta’minlash va baholashni obyektivlashtirish imkoniyatlarini yaratishi ko‘rsatib beriladi.