MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI DIREKTORINING PEDAGOGIK LIDERLIK SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH ORQALI TA’LIM-TARBIYA SIFATINI OSHIRISH SHARTLAR - Orazbaeva Nargiza Tlepbay qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkiloti direktorining pedagogik liderlik salohiyatini rivojlantirish orqali ta’lim-tarbiya sifatini oshirish shartlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda rahbarning strategik fikrlash, jamoa bilan samarali hamkorlik, innovatsion va raqamli boshqaruv kompetensiyalarini shakllantirish jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik liderlik orqali ta’lim muassasasida ta’lim-tarbiya jarayonining samaradorligini oshirish, monitoring va baholash tizimlarini takomillashtirish hamda jamoa motivatsiyasini kuchaytirish mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab berilgan. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim tashkilotlarida rahbarning pedagogik liderlik salohiyatini rivojlantirish orqali ta’lim sifatini yaxshilashga qaratilgan tavsiyalarni ishlab chiqish imkonini beradi.