ZAMONAVIY O‘ZBEK OILASI IMIJINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Mirzayeva Sayyora Rustamovnan, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek oilasi imijining shakllanish jarayoni ijtimoiy-psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Unda oilaning an’anaviy qadriyatlari, milliy mentaliteti hamda globallashuv, urbanizatsiya va axborot texnologiyalarining ta’siri natijasida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar yoritiladi. Shuningdek, oilaviy imijning shakllanish bosqichlari, uning shaxs va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni hamda ijtimoiy ongdagi aks etishi tahlil etiladi.