CHORVACHILIK MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Abdullayev Jasurbek Abdijabborovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada chorvachilik mahsulotlari ishlab chiqarishning iqtisodiy samaradorligi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda chorvachilik tarmog‘ining hozirgi holati, ishlab chiqarish samaradorligini belgilovchi asosiy omillar hamda iqtisodiy ko‘rsatkichlar tizimi yoritilgan. Shuningdek, mahsulot tannarxini pasaytirish, rentabellikni oshirish, resurslardan oqilona foydalanish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali iqtisodiy samaradorlikni oshirish yo‘nalishlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari chorvachilik tarmog‘ining barqaror rivojlanishini ta’minlash va oziq-ovqat xavfsizligini mustahkamlashga xizmat qiladi.