MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARNI QO‘G‘IRCHOQ TEATR VOSITASI AXLOQIY-ESTETIK SIFATLARINI SHAKLLANTIRISH - Musayeva Sayyora, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Tarbiya jarayonida har bir yosh davrining o‘ziga xos xususiyatlari bor. Ayniqsa, maktabgacha yosh davridagi bolalar bilan ishlashda axloqiy-estetik sifatlarni shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Shu jihatdan qo‘g‘irchoq teatrining ahamiyati beqiyos bo‘lib, bolalarning dunyoqarashi, axloqiy va estetik didini rivojlantirish, ularning ichki dunyosini boyitishda samarali vosita bo‘la oladi. Mazkur jarayonda bolalar tasavvur olami, axloqiy mezonlarini anglash va baholash, o‘z harakatlari va hatti-harakatlarini ijobiy tomonga o‘zgartirishga imkon yaratadi.