IJTIMOIY SOHADA XALQARO INTEGRATSIYALASHUV JARAYONIDA BYUDJET MABLAG‘LARI ORQALI KADRLAR MALAKASINI OSHIRISH - Ajibayeva Rauiya Maxsutovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda ijtimoiy sohada xalqaro integratsiyalashuv jarayonida byudjet mablag‘lari hisobidan kadrlar malakasini oshirish masalalari yoritilgan. Xalqaro tajribaning ahamiyati, malaka oshirish tizimining ijtimoiy soha rivojiga ta’siri hamda byudjet mablag‘laridan samarali foydalanish yo‘nalishlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida kadrlar salohiyatini oshirish ijtimoiy xizmatlar sifatini yaxshilashning muhim omili ekanligi asoslab berilgan.