BO‘LAJAK CHET TILI O‘QITUVCHILARINI KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA PRAGMATIK MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Maxmudova Nigoraxon Boyqo’zi qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda bo‘lajak chet tili o‘qituvchilarini kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishda pragmatik muammolar va ularning yechimlari hususida ayrim fikr-mulohazalar yuritilgan. Tilni egallashda hamda uni rivojlantirishda pragmatik kompetensiya muhim ro‘l o‘ynaydi. Uning yo‘qligi muloqotda ko‘plab salbiy tushunmovchiliklarga olib keladi.