GLOBALLASHUV SHAROITIDA YOSHLAR MA’NAVIY ONGINI SHAKLLANTIRISHDA TARIXIY XOTIRANING AKSIOLOGIK AHAMIYATI - Tursunova Dilnoza Adhamjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada globallashuv jarayonlari sharoitida yoshlar ma’naviy ongini shakllantirishda tarixiy xotiraning aksiologik ahamiyati falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarixiy xotira, milliy va umuminsoniy qadriyatlarning yoshlar dunyoqarashiga ta’siri ochib beriladi. Shuningdek, ommaviy madaniyat va raqamli axborot muhitining yoshlar ma’naviy ongiga ko‘rsatayotgan ijtimoiy-falsafiy ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalari yoshlarning tarixiy xotiraga tayangan holda ma’naviy qadriyatlarni ongli qabul qilishi ularning barqaror ijtimoiy pozitsiyasini shakllantirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.