SOLIQ SIYOSATINING RASMIY VA NORASMIY IQTISODIY FAOLIYATGA TAʼSIRI TAHLILI - Alimardonov G'ayratjon Nuraliyevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada soliq siyosatining iqtisodiy subyektlar xulq-atvoriga ta’siri, xususan, rasmiy va norasmiy (yashirin) sektorlar o‘rtasidagi muvozanatni belgilashdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida soliq yukining ortishi tadbirkorlik faoliyatining "soyaga" o‘tishiga sabab bo‘luvchi omillar va ushbu jarayonning makroiqtisodiy ko‘rsatkichlarga ta’siri ko‘rib chiqilgan. Maqolada soliq stavkalarini optimallashtirish va soliq ma’murchiligini takomillashtirish orqali norasmiy iqtisodiyot ulushini qisqartirish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.