MAKTABGACHA YOSHDA BOLALARDA TAFFAKUR BORASIDAGI PSIXOLOGIK NAZARIYALAR - Madaminova Madina Abdirasulovna, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda tafakkur rivojlanishini izohlaydigan asosiy psixologik nazariyalar tahlil qilinadi. Piaget, Vygotskiy va boshqa olimlarning qarashlari asosida bolalarning mantiqiy fikrlash, tasavvur va muammoni hal qilish qobiliyatlari bosqichma-bosqich ochib beriladi. Nazariyalar taqqoslanib, amaliy ahamiyati yoritilgan.