VERTIKAL KO'KALAMZORLASHTIRISHNING AHAMIYATI - Karimova Gulsevar Erkinjon qizi, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Maqolada aholi yashash joylarini ko‘kalamzorlashtirishda chirmashib o‘sadigan o‘simliklar ahamiyati haqida so`z yuritiladi. Ayvonchalar va pergolalarni ko‘kalamzorlashtirish uchun quyidagi o‘simliklardan foydalanish tavsiya etiladi: yog‘och poyalilardan - tok (uzum), Plyush, Lomonos (Klematis), Kaprifol Jimolosti, Aristoloxiya, chirmashuvchi atirgullar va chirmashuvchi Gortenziya. Maqola vertikal ko’kalamzorlashtirishning ahamiyati katta ekanini ko’rsatib beradi.