O‘ZBEKISTONDA BOZOR IQTISODIYOTIGA O‘TISH JARAYONINING HOZIRGI BOSQICHI VA UNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Egambergenov Ozodbek Davronbekovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida O‘zbekiston iqtisodiyotining rivojlanish jarayoni va amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohatlarning mazmumi tahlil qilinadi.Tadqiqotda xususiylashtirish jarayonlari, raqobat muhitini shakllantirish va bozor tizimining asosiy mexanizmlarini joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, davlat rolining bosqichma-bosqich o‘zgarishi va uning iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri yoritib beriladi.