MA’NAVIY BARKAMOLLIKNING IJTIMOIY-FALSAFIY KONSEPSIYASI: TARIXIY EVOLYUTSIYA VA ZAMONAVIY PARADIGMALARI - Oripov Shuxratjon Orip о‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ma’naviy barkamollikning ijtimoiy-falsafiy konsepsiyasi tarixiy evolyutsiya va zamonaviy paradigmalari kontekstida tizimli tahlil qilinadi. Tadqiqotda ma’naviy barkamollik shaxs kamoloti, axloqiy yetuklik va ijtimoiy mas’uliyatning uzviy birligi sifatida talqin etilib, uning Sharq va G‘arb falsafiy an’analaridagi talqinlari qiyosiy yondashuv asosida o‘rganiladi. Shuningdek, globallashuv va axborotlashuv sharoitida ma’naviy barkamollik tushunchasining mazmuniy transformatsiyasi, uning aksiologik va institutsional omillar bilan o‘zaro aloqadorligi ochib beriladi. Maqolada ma’naviy barkamollik jamiyat barqarorligi va ijtimoiy taraqqiyotning ichki harakatlantiruvchi omili sifatida asoslanadi.