SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA TA’LIM JARAYONINI INDIVIDUALLASHTIRISH MODELLARINI ISHLAB CHIQISH - Mansurov Abdulla Sayfullayevich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonini shaxsga yo‘naltirilgan holda tashkil etishda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari va modellari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosida o‘quvchilar bilim darajasini avtomatik baholash, o‘quv natijalarini monitoring qilish, individual o‘quv trajektoriyalarini shakllantirish hamda mos o‘quv materiallarini tanlab berish mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, adaptiv ta’lim tizimlarining afzalliklari, ularning an’anaviy ta’limga nisbatan ustunliklari hamda qo‘llashda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan cheklov va muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt asosidagi individuallashtirilgan ta’lim modeli o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirishi, mustaqil o‘rganish malakalarini rivojlantirishi va o‘quv jarayonining samaradorligini kuchaytirishi qayd etiladi.