O‘ZBEKІSTONDA ІPO JARAYONINI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Mallabayev Jobir Baxtiyarovich, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonda IPO jarayonini shakllantirish va rivojlantirish jarayonlari, ularning bosqichlari hamda milliy kapital bozorining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. IPO orqali kompaniyalarni ochiq bozorga chiqarish mexanizmlari, tartibga soluvchi institutsional muhit, investorlar ishonchini oshirish omillari hamda xususiylashtirish jarayonlarining IPO bozoriga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, respublika sharoitida IPO amaliyotini rivojlantirishga to‘sqinlik qilayotgan muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda kapital bozorini yanada chuqurlashtirish va milliy iqtisodiyotga investitsiyalar oqimini kengaytirish uchun nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.