MINTAQADA SANOAT KORXONALARINI INNOVATSION RIVOJLANTIRISHNING SOLISHTIRMA EKONOMETRIK MODELLARI - Raxmatullayev Doston Asad o‘g‘li, (Ta'limda raqamli texnologiyalarni tadbiq etishning zamonaviy tendensiyalari va rivojlanish omillari, 2025)
Annotatsiya: Maqolada mintaqadagi sanoat korxonalarini innovatsion rivojlantirish jarayonlarini iqtisodiy-statistik va ekonometrik modellar asosida solishtirma tahlil qilish masalasi ko‘rib chiqildi.Innovatsion faoliyat ko‘rsatkichlarining sanoat korxonalarida ishlab chiqarish samaradorligiga ta’sirini aniqlash, ular o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni miqdoriy baholash, tahlil jarayonida panel regressiya, ko‘p omilli chiziqli model va logarifmik funksional modellar qo‘llanilganligi, innovatsion infratuzilma, raqamli texnologiyalarni joriy etish darajasi, ilmiy-tadqiqot harajatlari va kadrlar malakasi, mintaqa sanoatini modernizatsiya qilish, innovatsion strategiyalarni ishlab chiqish va resurslardan samarali foydalanish yoritib berildi.