(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada bolalar salomatligini saqlash va mustahkamlashda vaksinatsiyaning ahamiyati zamonaviy ilmiy yondashuvlar asosida tahlil qilinadi. Vaksinalarning immun tizimga ta’siri, yuqumli kasalliklarning oldini olishdagi roli, global sog‘liqni saqlash tizimidagi o‘rni hamda bolalar o‘limini kamaytirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, maqolada multimodal profilaktika yondashuvlari, herd immunity (jamoaviy immunitet) konsepsiyasi va vaksinatsiyaning uzoq muddatli ijtimoiy-iqtisodiy ta’siri ilmiy asoslangan holda bayon etilgan. Zamonaviy tadqiqotlarga asoslanib, vaksinatsiya nafaqat individual himoya vositasi, balki jamiyat salomatligini ta’minlovchi muhim strategik omil sifatida ko‘rib chiqiladi.