(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Dispersiya tahlili va kovariatsiya tushunchasi statistikada muhim o’rin tutadi. Ushbu tadqiqotda dispersiya va kovariatsiya tushunchalarining nazariy asoslari, ularning amaliy qo’llanilishi va statistik tahlil usullari ko’rib chiqiladi. Shuningdek, bu tushunchalarning o’zaro bog’liqligi va ma’lumotlarni tahlil qilishda qanday ahamiyatga ega ekanligi tahlil etiladi. Natijalar statistik tadqiqotlar va amaliyotlarda qo’llaniladigan yangi yondashuvlar uchun muhim bo’lishi mumkin.