(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqotda Gauss taqsimoti, uning asosiy formulalari va ko‘rinishlari chuqur o‘rganiladi. Gauss taqsimoti statistikada keng qo‘llaniladigan muhim tushuncha bo‘lib, ko‘plab tabiiy va ijtimoiy jarayonlarni tavsiflaydi. Tadqiqotda Gauss taqsimotining matematik asoslari, uning xususiyatlari va amaliyotdagi qo‘llanilishi haqida ma’lumotlar keltiriladi. Shuningdek, taqsimotning grafik ko‘rinishlari ham tahlil qilinadi.