(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqotda parametrik va no parametrik gipoteza testlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Gipoteza testlari statistik tahlilning muhim qismidir va ularning to’g’ri qo’llanilishi ilmiy tadqiqotlarda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqotda parametrik testlar, masalan, t-test va ANOVA, shuningdek, no parametrik testlar, masalan, Mann-Whitney U testi va Kruskal-Wallis testi ko’rib chiqiladi. Ushbu metodlarning afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi.