(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qon, qonning tarkibi, uning asosiy qismlari — qon plazmasi va shaklli elementlari (eritrotsitlar, leykotsitlar, trombotsitlar), qonning organizmdagi asosiy funksiyalari, qon patalogiyalari haqida ilmiy ma’lumotlar keltirilgan. Qonning organizmdagi transport, himoya va regulyator funksiyalari yoritilgan.