(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada CRM tizimlarining mohiyati, vazifalari va biznesdagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi. CRM mijozlar bilan munosabatlarni boshqarishda samaradorlikni oshiruvchi strategik vosita sifatida ko‘rib chiqiladi.