(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada tarjima jarayonida manba va maqsadli madaniyatlarni tushunishning nazariy hamda amaliy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Tarjima faqat lingvistik birliklarni o‘girish emas, balki madaniyatlararo muloqot shakli sifatida talqin etiladi. Maqolada madaniy tafovutlar, realiyalar, idiomalar va pragmatik omillarning tarjimaga ta’siri misollar asosida yoritiladi. Shuningdek, tarjimashunos olimlarning qarashlari va zamonaviy yondashuvlar ham muhokama qilinadi.