(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi shevalarning shakllanish jarayoni, ularning hududiy tasnifi hamda fonetik, leksik va grammatik xususiyatlari yoritilgan. O‘zbek shevalarining qarluq, qipchoq va o‘g‘uz guruhlariga ajratilishi ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, shevalarning adabiy til taraqqiyotidagi o‘rni va milliy madaniyatni saqlashdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada shevalarning til boyligini oshirishdagi roli ham alohida ta’kidlangan.