(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyatining muhim namoyandalaridan biri Usmon Azim ijodida kuz obrazining badiiy va falsafiy talqini tahlil qilinadi. Tabiat unsurlarining lirik qahramon ruhiyati bilan o‘zaro aloqasi, peyzaj lirikasining nazariy asoslari hamda kuz faslining ramziy-majoziy mazmuni yoritiladi. Shoir she’rlari asosida kuzning iztirob, xotira, ruhiy poklanish va hayot falsafasini ifodalovchi poetik vosita sifatidagi funksiyalari ochib beriladi.