DAVLAT KORXONALARIDA SAMARADORLIK TAHLILINI ТАШКИЛ ЭТИШ XUSUSIYATLARI - Meliev Isroil Ismoilovich (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbekiston Respublikasining xalqaro reytinglardagi o‘rnini xolis va haqqoniy baholashni ta’minlash bo‘yicha aniq maqsadga yo‘naltirilgan ishlar amalga oshirilmoqda. “...mamlakatda tegishli yo‘nalishlar bo‘yicha milliy reytinglarni yuritishga yordam beradigan, amalga oshirilayotgan islohotlarning xalqaro mezonlar va standartlarga muvofiqligini baholashning yaxlit tizimi mavjud emas”[1].