(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada xarakter shaxs tuzilmasining muhim komponenti sifatida tahlil qilinadi. Unda xarakter tushunchasining psixologik mohiyati, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda ijtimoiy-madaniy muhit bilan o‘zaro aloqasi yoritilgan. Shuningdek, turli psixologik nazariyalar asosida xarakter xususiyatlarining rivojlanish mexanizmlari ilmiy jihatdan asoslab beriladi. Maqolada irsiyat, muhit, tarbiya va ijtimoiylashuv jarayonlarining xarakter shakllanishidagi o‘rni alohida ta’kidlanadi. Natijada, xarakter shaxsning xulq-atvori va ijtimoiy faoliyatini belgilovchi muhim omil sifatida baholanadi.