(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada statistik gipotezalarning iqtisodiy tahlildagi o‘rni chuqur o‘rganiladi. Tadqiqotda gipoteza sinovlarining nazariy asoslari, ularning iqtisodiy modellarni tekshirishdagi roli, qaror qabul qilishdagi ahamiyati hamda risk va noaniqlikni baholashdagi funksiyalari keng tahlil qilinadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, statistik gipotezalar iqtisodiy jarayonlarni ilmiy asosda baholash, noto‘g‘ri qarorlar ehtimolini kamaytirish va samarali iqtisodiy siyosat yuritishda muhim vosita hisoblanadi.