(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
XX asr boshlarida o‘zbek adabiyoti taraqqiyotida muhim o‘rin tutgan Abdulhamid Cho‘lpon va Abdurauf Fitratning adabiy-tanqidiy maqolalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Ularning adabiyotga bo‘lgan estetik, ijtimoiy va ma’naviy qarashlari, jadidchilik harakati bilan bog‘liqligi hamda milliy uyg‘onish jarayonidagi roli yoritiladi. Shuningdek, maqolada ularning tanqidiy fikrlari asosida o‘zbek adabiyotida yangi badiiy mezonlar shakllanganligi dalillar bilan asoslanadi.