(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Bugungi kunda maktabgacha taʼlim tizimini rivojlantirish, unda tarbiya va taʼlim jarayonlarining sifatini oshirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Maktabgacha yosh davri bolaning shaxs sifatida shakllanishida hal qiluvchi bosqich bo‘lib, aynan shu davrda uning intellektual, axloqiy, jismoniy va ijtimoiy rivojlanishining poydevori yaratiladi. Mazkur jarayonda maktabgacha taʼlim tashkiloti va oila o‘rtasidagi hamkorlik muhim pedagogik omil sifatida namoyon bo‘ladi. O‘zbekiston Respublikasida so‘nggi yillarda maktabgacha taʼlim sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, jumladan, “Ilk qadam” davlat o‘quv dasturi, maktabgacha taʼlim tashkilotlarining faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan normativ-huquqiy hujjatlar MTT va oila hamkorligini yangi bosqichga olib chiqishni taqozo etmoqda. Biroq amaliyot shuni ko‘rsatadiki, ko‘plab hollarda ushbu hamkorlik tizimli yondashuv asosida yo‘lga qo‘yilmayapti, natijada tarbiyaviy taʼsirlar uzviyligi va uzluksizligi buzilmoqda.