(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada tasviriy san’at ta’limida plener amaliyotini tashkil etishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Plener mashg‘ulotlarining talabalarda badiiy-estetik tafakkurni rivojlantirish, tabiatni bevosita kuzatish orqali rang, yorug‘lik va kompozitsiyani chuqur anglashga xizmat qilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, plener jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy pedagogik yondashuvlar, metodlar va didaktik vositalarning o‘rni asoslab berilgan. O‘qituvchi faoliyatining samarali tashkil etilishi, talabalar ijodiy qobiliyatini rivojlantirishdagi ahamiyati keng yoritilgan.