(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi unli tovushlar tizimi va ularning asosiy farqlari yoritiladi. Har ikki tilning fonetik xususiyatlari va unli tovushlar soni taqqoslanadi. Ingliz tilidagi unli tovushlarning murakkabligi va o‘zbek tilidagi sodda tizim bilan farqlari tahlil qilinadi. Shuningdek, talaffuzdagi asosiy qiyinchiliklar va ularning sabablari ko‘rib chiqiladi. Maqola fonetika sohasini tushunishga yordam beruvchi umumiy ma’lumotlarni beradi.