(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada iqtisodiy o’sishni prognozlashda regressiya tahlilining ahamiyati va qo’llanilishi ko’rib chiqilgan. Regressiya modellari iqtisodiy ko’rsatkichlar o’rtasidagi bog’liqlikni aniqlash, kelajakdagi tendensiyalarni bashorat qilish va iqtisodiy siyosatni ishlab chiqishda muhim vosita sifatida ko’rib chiqiladi. Maqolada oddiy va ko’p o’zgaruvchili regressiya modellari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, amaliy tatbiq etish usullari tahlil qilingan.