(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada chiziqli programmalashtirishning iqtisodiy jarayonlarni modellashtirishdagi fundamental o’rni ko’rib chiqiladi. Maqolaning asosiy maqsadi — resurslar cheklanganligi sharoitida matematik optimallashtirish usullari qanday qilib ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va xarajatlarni kamaytirishga xizmat qilishini yoritib berishdir. Tadqiqotda chiziqli programmalashtirishning logistika, moliya va strategik rejalashtirishdagi amaliy ahamiyati tahlil qilingan.