(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezisda bolalar dunyoqarashini rivojlantirish bilan bog’liq nazariy asoslar va amaliy metodologiyalarni o’rganadi. Dunyoqarashning bolaning shaxsiy rivojlanishiga ta’siri va uning ijtimoiy, psixologik va pedagogik jihatlar bilan o’zaro bog’liqligi yoritib beriladi. Matnda ta’lim jarayonida yangi yondashuvlar, interaktiv usullar va o’quv resurslari orqali bolalarda avtonom fikrlash, axloqiy qadriyatlar va ijtimoiy ongni rivojlantirish zarurligi ta’kidlangan. Tadqiqot natijalari bolalar dunyoqarashini rivojlantirishda yaxlit strategiya zarurligini ta’kidlaydi.