(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada kimyo sanoatida issiqlik almashinuvi jarayonlarini optimallashtirish hamda energiya samaradorligini oshirish masalalari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda issiqlik almashinish qurilmalarining (issiq almashgichlar) ishlash prinsiplari, ularning texnik-iqtisodiy ko‘rsatkichlari va samaradorlikka ta’sir etuvchi asosiy omillar o‘rganildi. Jumladan, issiqlik yo‘qotishlarini kamaytirish, issiqlik qayta tiklash tizimlaridan foydalanish, zamonaviy materiallar va konstruktiv yechimlarni joriy etish orqali energiya tejamkorlikni oshirish imkoniyatlari asoslab berildi.