(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада кичик мактаб ёшидаги ўқувчиларда учрайдиган мактаб дезадаптациясининг асосий сабаблари ва омиллари таҳлил қилинган. Шунингдек, дезадаптациянинг когнитив, эмоционал ва хулқ-атвор компонентлари ёритилиб, унинг олдини олишда психологик диагностика ва профилактик чора-тадбирларнинг аҳамияти асослаб берилган. Бошланғич синф ўқувчиларида мактабга мослашув жараёнини самарали ташкил этиш бўйича тавсиялар ишлаб чиқилган.