(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Qodiriy hikoyalarining badiiy-estetik xususiyatlari, realizm tamoyillari, obrazlar tizimi hamda til va uslub masalalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Adib hikoyalarida aks etgan ijtimoiy muammolar, inson va jamiyat o‘rtasidagi ziddiyatlar konkret misollar orqali yoritiladi. Tadqiqot natijasida Qodiriy hikoyachiligi o‘zbek realizm adabiyotining muhim bosqichi ekanligi asoslanadi.