(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Limitlar matematik analizning asosiy tushunchalaridan biri bo‘lib, iqtisodiy jarayonlarni o‘rganishda muhim ahamiyatga ega. Ular iqtisodiy ko‘rsatkichlarning o‘zgarish tezligini aniqlash, chegaraviy (marjinal) qiymatlarni hisoblash va uzoq muddatli tendensiyalarni tahlil qilishda keng qo‘llaniladi. Limitlar yordamida iqtisodiy modellarni aniqroq ifodalash va optimal qarorlar qabul qilish mumkin.