(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Determinantlar chiziqli algebra kursining muhim tushunchalaridan biri bo‘lib, iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilish, modellashtirish va barqarorligini baholashda keng qo‘llaniladi. Ular chiziqli tenglamalar tizimining yechimga ega yoki ega emasligini aniqlash, iqtisodiy muvozanatni tekshirish va turli ko‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘liqliklarni aniqlashda muhim vosita hisoblanadi.