(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu mavzuda jahon va o‘zbek adabiyotida detektiv janrning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda o‘ziga xos xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Detektiv asarlarda syujet qurilishi, jinoyatni ochish jarayoni, mantiqiy izlanishlar va qahramon obrazining yoritilishi kabi jihatlar asosiy o‘rganish obyekti sifatida qaraladi. Jahon adabiyotida detektiv janrning klassik namunalari sifatida E.A. Po, A. K. Doyl, A. Kristi kabi yozuvchilarning asarlari tahlil qilinib, ularning uslubi va badiiy yondashuvi ochib beriladi.